W dniu dzisiejszym, tj.27.03.2024. w Szkole Przysposabiającej do Pracy odbyło się tradycyjne śniadanie wielkanocne, w którym uczestniczyła także młodzież ze szkoły podstawowej. Uczniowie i nauczyciele pod czujnym okiem pań: Marty Sowińskiej i Anny Nocoń, wzięli udział w zajęciach z cyklu „Kuchnie i smaki świata”.- Dzisiejszym tematem była kuchnia polska- wielkanocna. Po prezentacji, nasi podopieczni rywalizowali w wielkanocnym konkursie wiedzy, po czym wspólnie wszyscy zasiedli do pięknie przystrojonego wielkanocnymi ozdobami stołu, degustując tradycyjne wielkanocne potrawy: żurek z kiełbaską, faszerowane jajka, babkę wielkanocną oraz mazurka. Świąteczne życzenia całej społeczności szkolnej złożyła Pani Dyrektor ZNPO Grażyna Biesiekierska. W świątecznej atmosferze celebrowaliśmy ten wyjątkowy dzień.