W czwartek reprezentanci szkoły podstawowej i szkoły przysposabiającej do pracy uczestniczyli w warsztatach kulinarnych, których tematyka mocno związana była ze zbliżającymi się świętami. Młodzież pod opieką pań: Małgorzaty Molis i Katarzyny Pawłowskiej oraz pana Sebastiana Adamusa, wybrała się do naszych przyjaciół z restauracji „Z Mąki”, znanej z wyśmienitej pizzy i właśnie pierogów, które stały się głównym tematem wycieczki. Podczas dzisiejszego spotkania nasi młodzi kucharze poznawali historię tej potrawy, jej rodzajów oraz tajniki przygotowywania. Wykorzystując zdobytą wiedzę i cenne wskazówki, młodzi adepci kulinariów wzięli się do pracy. Atmosfera była pełna entuzjazmu i radości, a uczestnicy warsztatów pracowali z zaangażowaniem i zapałem. Na koniec każdy mógł spróbować efektów własnej pracy, ponieważ odbyła się wielka pierogowa uczta.
Dziękujemy właścicielom restauracji „Z Mąki” za zaproszenie i świetnie spędzony razem czas.